Ezeket mindenképp tartsd be napozás előtt!
ezeket mindenképp tartsd be napozás előtt!

Ezeket mindenképp tartsd be napozás előtt!



Mindent csak mértékkel

Hiába vonz a lehetőség, hogy egy nap alatt csokibarnára sülj, nem szabad kapkodnod! Ha ugyanis nem figyelsz oda, egy pár óra alatt nem csak a bőrödet károsíthatod, hanem egy napszúrást is beszerezhetsz, ami azután jó pár napi programodat fogja keresztülhúzni.

A napozást soha ne a déli időszakra időzítsd, mert ekkor érik a bőrödet a legnagyobb mértékben a káros sugarak. Érdemes délelőtt elkezdeni és ügyelni rá, hogy az első napokban maximum 20 percig tartson.

Védd Magad!

A fejeden mindig legyen kendő, vagy kalap, hogy megakadályozd a napszúrást. Ha tudsz, szerezz be egy napernyőt, ami alá behúzódhatsz.

Az is fontos, hogy folyamatosan hidratáld magad, a legjobb ilyenkor a tiszta víz.

Mielőtt kifeküdnél a napra, mindenképp használj fényvédő krémet az arcodra és a bőrödre. Fontos, hogy ezek valóban megbízható készítmények legyenek. Időben kend fel őket, mert sok krémnek minimum fél óra kell ahhoz, hogy elkezdjen védeni. Figyelj azonban arra, hogy nem elég egyszer bekenned magad!

Ha vízbe mész és nem vízálló terméket használsz, szintén újra kell krémezned a bőröd. Ráadásul a vízből kilógó részeid sokkal nagyobb eséllyel fognak megégni.

A naptejekre írt faktorszámok azt jelzik, hogy mennyi ideig tart a védelem. Így ha például a bőrtípusod miatt 10 percig lehetnél a napon, akkor ezt szorozd be a naptejen jelzett faktorszámmal és így kapod meg a napozásra fordítható maximális időt.

A napégés amellett, hogy nagyon kellemetlen, fájó tünetekkel jár, felgyorsítja a bőr öregedését és bőrrákot is okozhat. Hatására a bőr érzékenyebb, vékonyabb és ráncosabb lesz, így hát tényleg figyelj oda rá, hogy elkerüld!

Ha mégis leégtél

Ha minden elővigyázatosságod ellenére megtörtént a baj, és Te mégis leégtél, a következőket vetheted be.

  • A legfontosabb, hogy kerüld a napot! Csakis úgy menj ki a szabadba, ha a megégett bőrfelületed ruhával fedett.

  • Az enyhén megégett bőrnek gyors enyhülést okozhat egy hideg vizes zuhany, vagy rövid fürdő, de mindenképpen árnyékos helyen történjen!

  • Nagyon fontos a folyadékpótlás! Igyál ilyenkor minél több ásványvizet.

  • Ne használj kőolajszármazékokat tartalmazó krémeket a bőrödre! Ezek csak eltömítik a pórusaidat és károsodott bőröd még jobban fog szenvedni.

  • Ha a napégéshez fejfájás, szédülés, émelygés, esetleg hányás párosul, azonnal keress fel orvost, mert napszúrást kaphattál!

Akár megégtél, akár nem, fontos, hogy napozás után ápold a bőrödet. A Manna Prémium sheavaj kitűnő választás, hogy újra tökéletes formába kerülj. Tegyél egy picit a kezedre és szilárd halmazállapotából krémessé fog válni tested hőjének hatására. Így már könnyedén kezdheted is a krémezést.

A Manna Organikus szűz kókuszolaj illatától még a kerti zuhany alatt is egy egzotikus nyaralóhelyen fogod érezni magad!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • panda? – manna? - blog

    Panda? – Manna?

    Biztosan eszedbe jut a kérdés, mi köze a Mannának a fekete monoklis szőrgombócokhoz. Ha jobban belegondolsz, már érted is, miért vannak a szívünkben ezek az állatok és velük együtt a természet megóvásának fontossága.

    Megnézem
  • készíts vegán lasagnét! - blog

    Készíts vegán lasagnét!

    Te is imádod meglepni a szeretteidet valami finommal? Sokszor kutatok a neten a jobbnál-jobb receptek után. Most az egyik kedvencemet osztom meg Veled.

    Megnézem
  • takaríts fillérekből, házi praktikákkal - blog

    Takaríts fillérekből, házi praktikákkal

    Ugye milyen csodás érzés, amikor hazaérve egy tiszta otthon vár Rád? Sehol egy mosatlan edény, egy székre dobott ruha, csak finom illat és rend. Ezt nem csak a rendmániások tudják ám elérni! Minden nap csak egy kicsit kell odafigyelned és cserébe az otthonod valóban otthonossá válik.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet