Előzd meg a kellemetlen illatokat
előzd meg a kellemetlen illatokat

Előzd meg a kellemetlen illatokat



Már  alig várom, hogy vászoncipőt húzhassak, kényelmes, könnyű balerinacipőben indulhassak el reggelente otthonról. A téli cipőket, csizmákat pedig hosszú pihenőre küldöm.

A mezítlábas cipőviselés azonban amilyen jól mutat, annyira kellemetlen is lehet: vízhólyagok, lábizzadás, és gyorsan tönkrement cipő lehet az ára.

A lábizzadás – ahogyan a tested más pontjának kipárolgása - szagtalan. A bőrödön, vagy a cipődben élő baktériumok felelősek azért, hogy szagossá válik.

Mit tehetsz, hogy megelőzd?

1. Válassz műszálas helyett pamutzoknit. Lehet egészen aprókat is kapni, amelyek nem lógnak ki a tavaszi cipőkből sem.

2. Ha mezítlábra húzol cipőt, vagy új cipőt veszel, érdemes otthon néhány órát járkálnod benne, mielőtt egy egész napon át magadon tartanád.

3. Ha a cipőd kellemetlen szagot áraszt, várd meg, amíg kicsit kiszellőzik, és tegyél bele szódabikarbónával töltött zoknit. A szódabikarbónába keverhetsz előtte néhány csepp teafa vagy citrom illóolajat.

4. Egy trükk vízhólyag ellen, amit Manna krémdeóval is kipróbálhatsz: kend be a kritikus pontokat vékonyan a krémdeóval, vagy

5. készíts talkum-mentes hintőport házilag. A következőkre lesz szükséged:
  • 90 g rizsliszt vagy kukoricakeményítő
  • 10 g fehér agyag (kaolin), vagy porított gyógynövény (kamilla, vagy levendulavirág)
  • 4-5 csepp a kedvenc illóolajodból (erre a célra legjobb a teafa, a citrom, a levendula, az eukaliptusz, és a rozmaring)
Keverd össze őket, és tedd zárható flakonba, hogy az illatok ne szökjenek ki.

+1 tipp: bőrkeményedések ellen esténként masszírozz a lábfejed bőrébe organikus, vagy prémium Manna sheavajat. Erre a célra elsősorban a levendula-teafa illóolajos változatot ajánlom.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet