Csodás és könnyen elkészíthető origami virágok
csodás és könnyen elkészíthető origami virágok

Csodás és könnyen elkészíthető origami virágok



Néha szeretném, ha egy pillanat örökké tartana.

Ha egy csodás virágot meg tudnék őrizni abban a szemet gyönyörködtető állapotában, amiben éppen most láthatom. És néha szeretnék alkotni. Valami maradandót, valami igazán gyönyörűt. Szenvedélyesen szeretem megalkotni a Mannákat. És bizony néha szeretek origami virágokat hajtogatni.

Az egyik csoda Japánból

Az origami japánból indult. Egy papírhajtogatási technika, amely általában egy négyzet alakú papírból indul.

A szó az ori, azaz hajtogatás és a kami, azaz papír szóból tevődik össze. A hagyomány szerint egy buddhista szerzetes vitte el a papírhajtogatás titkát Japánba, a 6. században. Ekkor még belefért, hogy a papírt akár el is vághatták. Az első időszakokban az esküvők dekorációjához használták fel az így készült madarakat.

Manapság az egész világon elterjedt. Sok helyen már az oviban is tanítják, hiszen egészen egyszerű formákat is lehet hajtogatni. Azonban elképesztő origami csodák is készülhetnek, amiket már az igazán profik képesek meghajtogatni.

Gyors és szép

Ennek a szép virágnak biztosan örülni fog az, akinek elkészíted. Ne aggódj, igazán nem bonyolult! Ráadásul, ha van türelmed és sok színes papírod, akkor egész csokorra valót tudsz készíteni belőle. Sőt, akár egy szép ajtódíszt is megalkothatsz, ha ágakból készült koszorúra ragasztod fel őket.



A virágok jót tesznek a testnek és a léleknek

De ha az igazi virágokat más formában is szereted, nem csak a lelkeddel, hanem a testeddel is csodákat tesznek!

A Mannák egyik legkedveltebb összetevői is a virágok.

Ha a Japánból eredő origamikról írtam eddig, akkor nekem elsőre a Manna Jázmin virágvíz jut eszembe. Csodás illata mintha csak a Távol-Keletet hozná el. Illatosíthatod vele bőrödet, hajadat, de akár ruhádat, vagy az ágyneműdet is. Csodás illata magával ragadóan sejtelmes. Ráadásul nagyon kíméletes bőrödhöz.

Ha el szeretnél merülni a rózsa illata okozta csodás élményben, próbáld ki a Manna Tündérrózsa szappanját! Ez a Manna fűszeres, édes illatával, egészen biztosan le fog nyűgözni! Ráadásul csodás habos élményben lesz részed, ahol a rózsa illatát kiegészíti a bársonyos kókuszolaj, a krémes sheavaj és a selymes ricinusolaj. Márványos színét a rózsaszín agyag adja, mely átszínezi ártatlan, fehér színét.

Régi emlékek

Kislányként még van időnk a réten szaladgálva virágokat szedni. De ezt nem lenne szabad elfelejtenünk felnőttként sem. Ragadd kézen kislányodat, unokahúgodat, barátaid kislányát és mutasd meg Neki, milyen izgalmas dolog egy csokorba szedni a rét legszebb virágait! Az igazi kis Virágtündérek nagy kedvence a Manna Tündérvirág szappan. Ez a Manna tökéletesen a Kicsik igényeire lett szabva. Körömvirág illata az esti fürdőzéskor is visszahozza a nap közbeni virágos réteken történő séta élményét.

Szintén a régi időket idézi fel számomra a Manna Kamillavirág szappan. Amikor a nagymamám kamillateát főzött nekem. Olyan csodálatosan illatos volt utána a keze! Ezek az apró kis sárga virágok oly szerényen bújnak meg a fűben, miközben erejük olyan hatalmas. Ebbe a Mannába a kamilla mellett édesmandula olajat is csempésztünk, így már fürdőzés közben is olyan érzésed lehet, mintha testápolóval kenegetnéd bőrödet.
Mindenféle bőrtípusra kitűnő választás. Hidd el, ez a Manna vissza fog repíteni Téged a gyermekkorod legszebb pillanataiba és órákon át tartó illata hosszú időn keresztül ebben a mesés hangulatban fog tartani Téged.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • vegán répadzsem recept - blog

    Vegán répadzsem recept

    Itt a tavasz, végre egyre hosszabbak a nappalok és kezdjük elhinni, hogy a sötét, hideg tél is véget ér lassan. Ilyenkor még sajnos nem terem olyan sok gyümölcs, amelyből valami igazán finomat készíthetnénk magunknak, azonban van egy nagyon egészséges zöldség, amely egész évben a rendelkezésünkre áll. Ráadásul jobban látunk és szebben is fütyülhetünk tőle. Ugye már tudod, hogy ez csakis a sárgarépa lehet!

    Megnézem
  • milyen vegán játékkal lepd meg háziállatodat? - blog

    Milyen vegán játékkal lepd meg háziállatodat?

    Ugyan a Karácsony már sajnos régen elmúlt, de azért mindig jó érzés látni az örömöt valamelyik szerettünk arcán, amikor meglepjük valamivel. Nem kell ennek nagy dolognak lenni, sőt, néha egy apró kis figyelmesség emléke egész életünkön át elkísér minket. Nem kivételek ez alól négylábú családtagjaink sem.

    Megnézem
  • sérült, károsodott a hajam télen. most mit tegyek? - blog

    Sérült, károsodott a hajam télen. Most mit tegyek?

    A telet lehet szeretni, vagy utálni, de egy biztos, a hideg nem jóbarátja sem a bőrünknek, sem a hajunknak. De nem kell hagynotok, hogy kénye-kedve szerint játsszon Veletek! Fel a fejjel! Együtt felvesszük a kesztyűt és a sapkát, hogy a hajatok ugyanolyan csodás legyen, mint a melegebb évszakokban!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet