Csak bundát ne!
csak bundát ne!

Csak bundát ne!



Állatvédőként úgy gondolom, hogy semmi nem jogosít fel minket arra, hogy élőlényeket kínozzunk meg!

Még belegondolni is szörnyű, hogy a szőrmefarmokon nevelt állatok egész életüket apró ketrecekben töltik, bezárva. A hely sokszor olyan szűk, hogy mire felnőnek, gyakran megfordulni sincsen helyük.

A szőrmék a közhiedelemmel ellentétben nem csak rókából, bárányból, nyúlból, nyércből vagy csincsillából készülnek; van köztük medve, leopárd, fóka, farkas, ocelot, vidra, nutria, oposszum, coboly, mókus, kutya, macska vagy patkányszőrme is. Ezeknek az ártatlan állatoknak rövid életük során csak a szenvedés jut, majd válogatott kegyetlenséggel ölik meg őket.

A szőrmeviselésre nincs mentség!

Utasíts el minden terméket, amely előállításához vagy teszteléséhez állatokat kínoztak meg! Európa bizonyos országaiban, például Nagy-Britanniában különös kegyetlenségük miatt már betiltották a szőrmefarmokat, sőt, már Ausztria is szőrmefarm-mentes. Sajnos a hazánkban kapható szőrmebundák és kiegészítők túlnyomó része Ázsiából érkezik, ahol az állatvédelem szinte ismeretlen fogalom.

Tudom, hogy úgy tűnik, hogy a világszerte elterjedt állatkínzással nehéz egy emberként szembeszállni, de apró lépésekkel igenis nagyon sokat tehetsz az állatok jóllétéért! Légy felelős állattartó! Ez azt jelenti, megfelelő, tágas és természet közeli körülmények között tartod kedvencedet, a felesleges szaporulat elkerüléséről pedig ivartalanítással gondoskodsz.

Ha a környezetedben állatkínzást látsz, tegyél bejelentést, és részesítsd előnyben az állatokon nem tesztelő cégek termékeit! Természetesen mindezt könnyű mondani, de tenni is kell érte!

Mi ebben is példát szeretnénk mutatni: a Manna az első magyar, a Cruelty Free International által is elismert, garantáltan állatkísérlet-mentes kozmetikai márka.

Nem csak a teljes céget, de az összes beszállítónkat is megvizsgáltuk: rengeteg energiát fordítottunk arra, hogy indiai, ghánai, marokkói partnereink esetében alátámasszuk, hogy tartózkodnak az állatkísérletektől.

Amikor a termékek csomagolásán az ugró nyuszit látod, az ennek a bizonyítéka. Így biztos lehetsz benne, hogy egyetlen Manna előállítása során sem kellett állatoknak szenvedniük! Valahányszor Mannát használok, tudom, hogy egy lépéssel többet tettem az állatok védelméért.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet