Az ezerarcú sheavaj csodái
az ezerarcú sheavaj csodái

Az ezerarcú sheavaj csodái



A sheavaj a Manna birodalom egyik alappillére, egy olyan csodálatos természetes anyag, melybe már a kezdetekkor azonnal beleszerettem, és azóta is rajongok érte. Kedvenc Mannáid többségében is megtalálható, simogató textúrája elvarázsol, bőröd számára pedig igazi kincs a sheavaj.

Bevallom őszintén, a sheavaj, más néven karité vaj az egyik leggyakrabban használt alapanyag a Manna birodalomban.

Jótékony hatásait napokig sorolhatnám, de kezdjük ott, hogy bőrpuhító és ha érzékeny a bőröd, akkor is nagyon jó barátod lesz. A sheavajat bátran kenheted magadra, nem tömíti el a pórusaidat, így nem kell félned tőle, hogy használat után pattanások vagy mitesszerek jelennek meg.

Valójában szinte egész testedet ápolhatod vele, kiválthatja a testápolót, az arckrémet, a kézkrémet, az ajakbalzsamot, a körömágyápoló krémet, és még hajvégápolásra is alkalmas lehet. Egy hasznos tipp: ha teheted, nedves bőrre vidd fel, mert sokkal jobban el tudod oszlatni, ráadásul az extra víztartalom nagyon jó hatással van a bőrödre, egészen mély rétegekbe szívódhat így fel. Ha a hajvégekre alkalmazod, akkor mindenképpen hajmosás előtt tedd, és utána alaposan mosd meg a hajad.

A sheavaj egy teljesen természetes anyag, mentes mindenféle vegyszertől, éppen ezért akár kisbabád bőrét is ápolhatod vele. Napozás után is szuper bőrnyugtató, de akár borotválkozás után is kipróbálhatod tökéletes, mert enyhülést ad.

De nézzük, mi is pontosan a sheavaj és honnan ered? A sheavaj a karitéfa diójából kisajtolt krémszínű, zsíros anyag, a növényt Nyugat- és Közép-Afrika szavannáin találjuk. Afrika aranyának, vagy a „nők aranyának” is nevezik, mert főleg az afrikai nők dolgoznak azon, hogy ezt a finom krémszerű anyagot a dióból kisajtolják. Természetesen ők azok, akik már több ezer éve használják bőrszépítésre, a nyugati kozmetikában azonban még csak az utóbbi Időszakban vált népszerűvé.

Rengeteg benne a zsírsav, ami miatt megóvja bőrödet az ártó környezeti hatásoktól és a szabad gyököktől, ezenkívül gazdag A-, F- és E-vitaminban.

Fontos, hogy csakis natúr és tiszta sheavajat válassz, a Manna palettáján ilyen tégelyes sheavajak egész arzenáljából válogathatsz. Ha extra érzékeny a bőröd, akkor próbáld ki a teljesen illóolajmentes Manna organikus shevajat, illetve a Prémium sheavajat. Azonnal rabul ejtenek, ha pedig imádod az illóolajakat, akkor különleges illóolaj kombinációkkal kikevert, varázslatosan illatos Manna sheavajak közül válogathatsz. Tökéletes kényeztetés egy nehéz munkanap után, gyengéden gondoskodik bőrödről, illata pedig magával ragad.

Mivel a sheavaj 20 Celsius fok körüli hőmérsékleten megkeményedik, ezért ha könnyen kenhetővé szeretnéd tenni, állítsd a tégelyt pár percre meleg vízbe, vagy hagyd, ameddig a kezedben egy picit megolvad, mielőtt felviszed a testedre vagy arcbőrödre.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Zsuzsanna
    • 2019-03-26 14:19

    Nagyon hasznos cikk, ezentúl egy picit benedvesített arcbőrömre viszem fel, hogy még hatásosabb legyen! Én az illóolajas verziót nagyon szeretem!

    • Zsuzsanna
    • 2019-03-26 14:19

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet