Az almaecet ezer arca
az almaecet ezer arca

Az almaecet ezer arca



Igazi jolly joker az almaecet: egészséged és szépséged is meghálálja ennek a fantasztikus „toniknak” a használatát. Íme, mi mindenre jó az almaecet!

Nézzük, hogyan is készül! Egy nemes almafajta levélből először almabort, majd erjesztéssel almaecetet készítenek. Ha alaposabban szemügyre vesszük az összetételét, akkor láthatjuk, hogy egy igazi egészségbombával állunk szemben: vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és antioxidánsokat tartalmaz, miközben nincs benne zsiradék és nátrium. Használata nem új keletű, már az ókorban is előszeretettel alkalmazták, főleg Egyiptomban.

Nézzük, mi mindenre jó ez a mélybarna és vörös színekben játszó csodaszer. Az alábbi jó tulajdonságokat a pasztőrizálatlan, tiszta, szűretlen, bio almaecettel tudod a legjobban kiaknázni, mert ebben található meg a legtöbb tápanyag és ez a legtermészetesebb.

Lúgosít

Az almaecet nagyszerű, mert lúgosítja a szervezetet, és így tökéletesen ellensúlyozza a savas ételek káros hatását. Lúgos pH-értéke segít, ha például reflux betegségben szenvedsz, gyomorégésed van, vagy túl sok a gyomorsavad. Az almaecet egy igazi gasztro-csoda, rengeteg módon becsempészheted az étrendedbe: öntheted salátára, de akár gyümölcslevekhez, smoothie-khoz is keverheted. Magában túl intenzív lehet az íze, így javaslom, hogy mindig keverd hozzá valamihez.

Méregtelenít

Az almaecet nagyon jó hatással van a vesédre, segíti a munkáját azáltal, hogy tisztítja. Javaslom, hogy heti három alkalommal fogyassz belőle minimum 2 evőkanállal.

Emésztésjavító

A jó bélbaktériumokat szaporítja, ezáltal igazi kincs a bélflóra számára. Enyhébb bélfertőzésekre is hatékony, mert fertőtlenít. Ha úgy érzed, hogy lassú az emésztésed, akkor segíthet abban, hogy a bélmozgás meginduljon, különösen, ha meleg vízhez adsz belőle 1-2 kanállal és azt iszod meg.

Gyulladáscsökkentő

Ne tévesszen meg az „ecet” kifejezés, az almaecet enyhíti a leégést és a csípések által keletkezett duzzanatokat is a bőrödön, így elengedhetetlen kellék a házi patikádban. Helyezz almaecetes borogatást a problémás bőrfelületre, ha azonban irritációt tapasztalsz, azonnal vedd le.

Takarítószer

Sima háztartási ecet helyett használhatod takarításhoz, de fertőtlenítő és tisztító hatása miatt fürdőszobai, vagy konyhai felületekre is alkalmazhatod. Jó alternatívája a szódabikarbónás víznek, és ugyanúgy természetes, kíméletes takarítószer.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2022-01-02 19:09

    Időnként szoktam étkezés előtt almaecetes vizet inni, de sok a savam, így nem mertem gyakran. Örülök, hogy rátaláltam erre a blogra, így a jövőben bátrabban fogyasztom. Nagyon hasznosak ezek az írások, köszönet érte. :-)

    • Györgyi
    • 2022-01-02 19:09
  • avatar
    • Emese
    • 2020-07-17 07:39

    Hajmosás előtt almaecettel mosom át a hajamat. Sokat segít a zsírosság ellen, puha és fényes lesz tőle a hajam.

    • Emese
    • 2020-07-17 07:39

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet