Árulkodnak korunkról - szuper tippek a nyak és a dekoltázs ápolására
Árulkodnak korunkról - szuper tippek a nyak és a dekoltázs ápolására

Árulkodnak korunkról - szuper tippek a nyak és a dekoltázs ápolására



Az anti-aginget egyre többen veszik komolyan, és szerencsére egyre jobb hatóanyagok és módszerek állnak rendelkezésünkre arcbőrünk fiatalos üdeségének megőrzésére. Azonban hiába használjuk arcunkra a legjobb készítményeket, ha a nyak és a dekoltázs érzékeny bőrét elhanyagoljuk, mivel a valódi korunk leghamarabb ezeken a területeken látszik meg. Semmiképp ne blicceld el ápolásukat!

Van néhány remek tippem, melyek segítségével sokáig megőrizheted a feszes, sima bőrt ezeken a testtájakon is.

Legyen az arcápolási rutinod része!

A gyors reggeli készülődésben, vagy este, fáradtan hajlamosak vagyunk csak az arcunkkal törődni, főleg, amikor hideg időben amúgy is nyakig begombolkozva járunk. Ez nagy hiba! A szóban forgó területeken ugyanis nagyon vékony és érzékeny a bőr. Kevés faggyúmirigyet és bőr alatti zsírszövetet tartalmaz, így hamar kiszárad és könnyen ráncosodik. Hogy ne maradjon ki a jóból, ápolását egyszerűen építsd be az arcápolási rutinodba: amikor arcodat tisztítod, majd hidratálod, gondolj a nyakadra és a dekoltázsodra is!

Tisztítására érdemes gyengéd szappanokat bevetni, például az Elefántcsont arctisztító szappant. Ha egyéb arctisztítókat részesítesz előnyben, kiváló választás lehet a csodálatos illatú Arctisztító hab uborkakivonattal.

Hidratálásra, ápolásra nagyszerűen illeszkedik a reggeli rutinodba a Ránctalanító nappali arckrém vörösáfonyamag-olajjal és hialuronsavval. Az esti rutinban pedig bevetheted a Sejtmegújító éjszakai arckrémet rózsa- és körömvirágőssejt-kivonattal. Ha szereted az olajos állagú ápolószereket, próbáld ki a Manna titkos tippjét a ráncok ellen: a Luxus arcelixír bizonyítottan rugalmasabbá, simábbá teszi bőrödet.

Fényvédelem: nemcsak nyáron, és nemcsak napozáskor!

Szerencsére már ezen a téren is egyre többen tudatosak, azonban még mindig vannak, akik nem tudják, hogy a fényvédelemre folyamatosan szükség van. Bár nyáron kapjuk a legmagasabb UV-dózist, azonban kora tavasszal, ősszel, de még télen is éppúgy ki van bőrünk az ibolyántúli sugárzásnak. Ezenkívül nemcsak akkor kell bekenni magunkat fényvédő készítménnyel, amikor napozunk, hanem bármikor, amikor kint tartózkodunk – felhős időben is, hiszen a szórt fénnyel ilyenkor is érkezik UV-sugárzás.

A pakolásokat nemcsak az arcunk szereti!

Ha fáradt, fakó az arcbőrünk, itt az ideje egy frissítő, tápláló pakolásnak. Miért tagadnánk meg a jót nyakunktól és dekoltázsunktól? Vannak már speciálisan a dekoltázsra kifejlesztett maszkok, de az arcodra alkalmazott pakolásokat is egészen biztosan szeretni fogja a nyakad és a dekoltázsod is! A Rózsaszín agyagos krémpakolás sheavajjal és Aloe vera-vajjal nem csupán tisztítja a bőrt, de feszesíti és hidratálja is, ráadásul érzékeny bőrre is kiválóan alkalmas – kívánhat ennél jobbat a nyakad finom bőre? :) Ha netán pattanásos bőrrel küzdesz, akkor kipróbálhatod az Alginit pakolást fehér teával – ez a különleges iszapot tartalmazó pakolás minden bőrtípusra kiválóan alkalmas.

Masszázs a ragyogó bőrért

Közismert a masszázs kiváló hatása a bőrre: a vérkeringés felpezsdül, így jobb lesz az oxigénellátás és ragyogóbb a bőr, a szövetek rugalmasabbá és feszesebbé válnak, az izmok ellazulnak, és még az idegek is megnyugszanak. Fontos, hogy csak finoman, ujjbeggyel masszírozd a vékony bőrt, a nyakon felfelé irányuló mozdulatokkal!

A masszázshoz minőségi olaj dukál: érett bőrre remek választás a 100% hidegen sajtolt gránátalmamag-olaj, míg a száraz bőr hálás lesz a 100% hidegen sajtolt sárgabarackmag-olajért.

A masszázst nemcsak kézzel lehet végezni, de vannak ügyes kis szerkezetek is hozzá: az Extra gyengéd szónikus arctisztító nagyfrekvenciájó rezgése révén nemcsak az arctisztításban segít, de arcod, nyakad, dekoltázsod gyengéd masszírozására is kiválóan alkalmas! Ráadásul kétféle szín közül is választhatsz: rózsaszín és kék színben is megrendelheted.

Az is számít, hogyan alszunk!

Bizony, nem csupán azt hálálja meg bőrünk, ha hatóanyagokkal tápláljuk éjszakára, de a megfelelő alváspozíció is nagyban befolyásolja, hogy reggel gyűrötten, vagy üdén ébredünk. Arcunknak, nyakunknak és dekoltázsunknak a háton fekvés a legjobb, hiszen így kisimul a bőr. Ha az oldaladon fekszel, az hozzájárulhat a bőr gyűrődéséhez, hosszú távon ráncosodásához.

A sport mindennek jót tesz – a bőrnek is!

Igen, a rendszeres testmozgás olyan „csodaszer”, amely tényleg számtalan problémára kínál megoldást, és nemcsak alakunk, de bőrünk is nagy hasznát látja! Hiszen általa szintén fokozódik a keringés, felfrissülünk, bőrünk üde lesz, egész szervezetünk megfiatalodik. A rendszeres sportnak köszönhetően megfigyelheted, hogy nemcsak a tested lesz feszesebb, hanem a bőröd is.

Ne hagyd, hogy árulkodjon nyakad és dekoltázsod, ápold körültekintően az üdeség megőrzéséért! :)


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • természetesen, festve, színezve? - utazás a hajszínünk körül - blog

    Természetesen, festve, színezve? - Utazás a hajszínünk körül

    Modern korunkban óriási divatja van a hajszín megváltoztatásának. Fiatalok, akik keresgélik önmagukat, igazi egyéniségüket; érett felnőttek, akik megújulni vágynak; vagy idősödő emberek, akik szeretnék elfedni az ősz hajszálakat, a hajfestékhez nyúlnak. Elgondolkodtál már rajta, vajon miért is van ekkora kultusza a hajfestésnek?

    Megnézem
  • mindennapi rituálénk – a kávé - blog

    Mindennapi rituálénk – a kávé

    Kotyogós kávéfőző, presszógép, kapszulás, netán instant? Koffeinmentes, esetleg pótkávé? Létfontosságú reggeli „üzemanyag”, vagy csupán kedvelt finomság? Egy baráti beszélgetés aromás kísérője? Tejjel, cukorral, édesítőszerrel, tejszínnel, üresen, netán ínyenc módra, fahéjjal, vaníliával?

    Megnézem
  • Így spórolj az energiával! hasznos tippek, trükkök - blog

    Így spórolj az energiával! Hasznos tippek, trükkök

    Korunk egyik legégetőbb problémája a hatalmas energiafogyasztásunk. Tudom, sokan azt gondolják, hogy a nagy fogyasztóknak kellene tenniük valamit. Ez igaz, azonban az „is” szócskával együtt. Ugyanis bolygónk sorsa minden ember közös felelőssége, ezt nem lehet eleget hangsúlyozni. Az átlagember ist rengeteg energiát takaríthat meg a rossz szokások elhagyásával, ügyes megoldásokkal, apró trükkökkel.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet