A most hatalma
a most hatalma

A most hatalma



„Ne félj a holnaptól és ne aggódj a múlton, mert nem léteznek. Mindig csak ma van.” – amikor először láttam egy közösségi oldalon ezt a mondást, azonnal éreztem, hogy hatalmas igazságot fogalmaz meg. Arra buzdít, hogy éljünk a pillanatban, merjünk jelen lenni a saját életünkben, mert valójában csak a jelenben lehetünk boldogok.

Az élet persze zajlik, és legtöbbünk számára a „jelen pillanat” nem más, mint cikázó gondolatok sokasága, mely az esetek többségében múltban történt eseményeken való rágódás, vagy aggódás a jövő miatt. Amikor elöntenek a gondolatok, ezek gyakran negatív irányba visznek. Ha előfordult már veled, hogy azon kaptad magad, hogy 5-10 évvel ezelőtti munkahelyi vagy párkapcsolati sérelmeket kezdtél el magadban elemezgetni, akkor tudod, hogy mire gondolok. A kulcs, hogy vedd észre, mi zajlik. Miközben úgy jársz-kelsz a világban, hogy folyamatosan agyalsz valamin, sokszor teljesen felesleges dolgokon, elmulasztod az életet, ami bizony nem más, mint a jelen pillanat. Csak a jelenben, a „mostban” élheted át a hálát, az örömet és a létezés csodáját. Ha erre figyelsz, valódi, értékes pillanatokkal töltheted meg az életedet, melyekre érdemes lesz majd visszaemlékezned. Ne hagyd, hogy a folyamatosan áramló gondolatok eltérítsenek és megfeledkezz a legfontosabbról, ami a jelenben zajló ÉLETED, csupa nagybetűvel.

Most biztosan felmerül benned a kérdés, hogy hogyan lehet mindezt megvalósítani a dolgos hétköznapokban? A jó hír, hogy a mentális és érzelmi káosz közepette bárhol, bármikor megteheted, hogy visszatérsz önmagadhoz a nyugalomba, a jelen pillanatba. Amikor legközelebb azt érzed, hogy kezd eluralkodni rajtad a pánik és a fejed azzal van tele, hogy még mi mindent kell megcsinálnod, akkor állj meg egy pillanatra. Az első lépés, hogy figyelj a légzésedre és mélyítsd el, ezzel kapcsolatot teremtesz önmagaddal. Ezt követően vedd észre és tudatosítsd magadban a környezetedet. Mi vesz körül, mit látsz? Csodálkozz rá a téli természetre, egy hópehelyre. Vedd észre, ahogyan a fűtés kellemes melege körbeveszi a bőrödet.

Figyeld meg, milyen állapotban vagy most: hol érzel feszülést vagy könnyed lazaságot testedben.

Miután ezeket tudatosítottad, a következő lépés, hogy értékeld, csodálkozz rá, érezz hálát! Ha azt gondolod, nincs miért hálásnak lenned, végezd el ezt az egyszerű gyakorlatot: hunyd be a szemedet, nyújtsd ki a karjaidat oldalra és tartsd így mozdulatlanul. Tedd fel magadnak a kérdést: most, hogy nem látom a karjaimat, honnan tudom, hogy még mindig ott vannak kinyújtva? Ekkor rájössz, hogy érzed azt a bizsergést, ami a végtagjaidban van, és az egész testedben, ami nem más, mint az életerő, ami áramlik benned. Ez egy csodálatos érzés, légy hálás érte és óvd, örülj ennek a csodálatos energiának, ami az életed! Akkor is ott lüktet benned, amikor stresszesen rohansz a tennivalóid után és az agyad ezerrel kattog a problémáidon. Ez a lassú, egyenletes, nyugodt bizsergés ott van benned, és bármikor „előhívhatod”, tudatosíthatod.

Végül ajánlok neked pár tippet, ami segít, hogy a jelenben élj!

Próbálj minél több időt tölteni a természetben, mert ez megnyugtat, és rengeteg alkalmat nyújt arra, hogy rácsodálkozz a létezés szépségére. Ha nincs rá lehetőséged, akkor javaslom, hogy mindig tarts magadnál egy ásványt, egy kristályt, vagy akár egy gyönyörű kavicsot, vagy kagylót, bármit, amit megérinthetsz, és általa kapcsolata kerülhetsz a természettel.

Az állatokkal töltött idő szintén segít visszatérni a jelenbe. Figyeld meg a kutyádat, vagy a macskádat: mindig a jelenben élnek. Számukra csak a most létezik és öröm nézni a boldogságukat. Ha a közelükben vagy, puszta létezésükkel folyamatosan emlékeztetnek arra, hogy az élet egy csoda és a lelki harmóniád nem az elért eredményeidtől függ.

Utoljára hagytam azt a tippet, ami egyben a Manna filozófiája is: a természetes, natúr megoldásokat. Ne bonyolítsd túl az életedet, minden téren próbálj inkább egyszerűsíteni. Ahelyett, hogy folyamatosan a következő programot, feladatot és aktivitást hajszolnád, kényeztesd magad! Válaszd a természetes, tiszta megoldásokat. Élvezd, amint a natúr kozmetikumok selymesen a bőrödhöz érnek és a csodás illóolajok felszabadulnak. Vedd észre az örömet, amit okoznak! Élj a mában! Légy boldog!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet