A legjobb nyírfacukros bodzaszörprecept
a legjobb nyírfacukros bodzaszörprecept

A legjobb nyírfacukros bodzaszörprecept



Ezt a receptet Te is imádni fogod! ?

A bodza virágához nagyon könnyű hozzájutni. Igazán szerencsés vagy, ha csak a kertedbe kell kimenned érte, de akkor is gyorsan tudsz szerezni, ha nincs bodzafád, sőt, kerted sem.

Tuti tipp, hogy soha ne eső után szedd le a virágokat, mert olyankor veszítenek csodás illatukból és ízükből, tehát mindig száraz virágokat válassz! Szedj 25-30 darab bodzavirágot. Csak olyat gyűjts, ami már kinyílott, olyan helyről, ahol nem jár autó. Ollóval vágd le a termést és fejjel felfelé tedd a kosárba, hogy az értékes virágpor benne maradjon. Kerüld a nejlonzacskót, mert abba belefülled a virág. ?

A titkos recept

A bodzaszörp készítése egyike a legegyszerűbb dolgoknak. Ráadásul csodás illata és íze van, amely minden évszakban visszarepít Téged a legforróbb nyári napokba.
Ehhez a recepthez nyírfacukrot használtam hagyományos cukor helyett, de ezt egyáltalán nem lehet megérezni a szörpön.

Hozzávalók:
  • 30 fej bodzavirág
  • 40 dkg nyírfacukor
  • 4 db citrom
  • fél kisujjnyi gyömbér lereszelve
  • 2 teáskanál étkezési citromsav

  1. Miután jó alaposan megmostad a bodzavirágokat, tedd őket egy 3 literes befőttesüvegbe és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje őket. Tedd hozzá a lereszelt gyömbért, majd facsard bele két citrom levét, a másik kettőt pedig szeleteld fel, és így tedd az üvegbe. Fedd le az üveget és tedd hűvös, árnyékos helyre 3 napra.

  2. Az elkészítéstől számított harmadik napon szűrd át a levet, öntsd bele egy fazékba, add hozzá a nyírfacukrot és az étkezési citromsavat, majd forrald fel a keveréket.

  3. A forralás után öntsd a szörpöt befőttesüvegekbe. Zárd le jól a tetejüket, tartsd őket melegen bedunsztolva, ameddig csak lehet. ?

A megérdemelt bodzaszörpöd mellé válassz egy natúr pakolást!

A jól megérdemelt első pohár bodzaszörpöt fogyaszd el úgy, hogy közben énidőt tartasz! ? Erre a célra tökéletes a Manna rózsaszín agyagos arcpakolása!

Az egzotikus sheavaj, a varázslatos édesmandula-olaj, a kényeztető kókuszolaj, a simogató jojobaolaj és az ápoló Aloe vera-vaj csak azért került bele ebbe a pakolásba, hogy bőrödet kényeztesse!

Ezt a pakolást a többi Manna arcpakolással ellentétben azonnal használhatod, keverés nélkül; csak tedd fel az arcodra a Manna-ecsettel, és pihenj, amíg kifejti szuper hatását! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • cukormentes eperlekvár házilag - blog

    Cukormentes eperlekvár házilag

    Minden évben alig várom, hogy végre hozzájussak a finom, édes eperhez, ami a nyár kezdetét jelenti számomra.

    Megnézem
  • 5 főbűn, amit ne kövess el a hajad ellen! - blog

    5 főbűn, amit ne kövess el a hajad ellen!

    A haj a nő ékessége, ezért mindannyian vágyunk arra, hogy szép, egészséges, élettel teli hajkoronával büszkélkedhessünk. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nem is kell sokat tennünk, csak a megfelelő szerekkel ápolni, és rossz szokásainkat elhagyni.

    Megnézem
  • az 5 legjobb májtisztító - blog

    Az 5 legjobb májtisztító

    A tavasz a megújulás ideje, ilyenkor nagytakarítást végzünk, lemossuk a téli szennyeződéseket. Nemcsak a lakást és a kertet kell azonban rendbe tennünk, testünk és lelkünk is vágyja a megtisztulást.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2021-12-28 17:34

    Felírtam ezt a receptet is, még nem készítettem szörpöt, de megpróbálom.

    • Györgyi
    • 2021-12-28 17:34

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet