A gyengédség bajnokai, az extra szűz olívaolaj és a körömvirágolaj
a gyengédség bajnokai, az extra szűz olívaolaj és a körömvirágolaj

A gyengédség bajnokai, az extra szűz olívaolaj és a körömvirágolaj



Sokan kérdezik tőlem, vajon melyik a leggyengédebb Manna? De hiszen mindegyik az, felelem ilyenkor, aztán mégis be kell vallanom magamnak, hogy vannak azért a gyengédségnek igazi bajnokai.

Az extra szűz olívaolaj és a belőle készült szappan

A ma is népszerű extra szűz olívaolaj szappan volt a legelső Mannák egyike, talán ezért is olyan felejthetetlen extra gyengéd ápolása. Mindenkinek ideális, felnőtteknek vagy gyerekeknek, normál és érzékeny bőrre egyaránt. Nagyon kíméletes, ezért a mindennapi tisztálkodás elengedhetetlen kelléke lehet, testre és arcra is.

De mitől olyan gyengéd?

Alapanyagaink éppen úgy kerülnek a Mannákba, ahogyan a természet megalkotta őket, és ez az extra szűz olívaolaj szappan esetében is így van: nem változtatunk azon, ami eleve tökéletes.

Az extra szűz olívaolajat a folyékony aranynak is nevezett olívaolajból nyerik már ősidők óta. Ezt tartják a legértékesebb, legnemesebb olívaolajnak, és nem is érdemtelenül.

Az extra szűz eljárás azt jelenti, hogy egyrészt semmiféle vegyi kezelés nem éri az olívát, a préselés vagy centrifugálás hidegen, mechanikai úton történik. Másrészt a bogyók szüretelése, a fáról való leválasztása után 24 órán belül megkezdődött az olaj készítése.

Az olívaolajoknak bonyolult minőségi besorolásuk van, a megnevezések használatát ki kell érdemelni. Ha az olajbogyó több mint 24 órát vár a feldolgozásra, az olaj jellege megváltozik, oda az extra szűz jelleg és csökkenthet a hatóanyagtartalom. A minőségi olívaolaj gazdag A- és E-vitaminban, utóbbinak köszönhetően a száraz, érzékeny bőr barátja.

Az extra szűz olívaolajról ebben az írásunkban is olvashatsz.

A körömvirágolaj és a Tündérvirág szappan

Ami az érzékeny bababőrnek jó, azt bátran nevezhetjük gyengédnek, talán ezért is érzem úgy, hogy a körömvirágillatú Tündérvirág szappannak is dobogós helye van a gyengéd Mannák között.
Tegyük hozzá, ez a fantasztikus ápolás a körömvirág mellett nem kevésbé köszönhető az organikus sheavajnak is, mely nagy mennyiségben található e szappanban.

A körömvirág az egyik legkedveltebb, legrégebben ismert gyógynövény, fogyasztják teaként, bőrre kenik krémként és olajént is ismeretes. Bőrnyugtató hatásait még a nyugati orvoslás is elismeri.

A szívemnek azért is olyan kedves ez a szappan, mert ebben a kifejezetten bababőrre kifejlesztett Mannában használtunk először összetevőként körömvirágolajat. Sőt, a szappan még szárított körömvirágszirmokat is tartalmaz a játékos, bájos kinézet kedvéért.

Szívesen készítenél házilag is körömvirágolajat? Itt elárultam, hogyan teheted meg.

Kíváncsi vagy, mi illik még a bababőrhöz? Ismerj meg 3+1 összetevőt, ami gyengéden ápolja még a legérzékenyebb bababőrt is.

A gyengédség filozófiája

A Manna azonos a vegyszermentességgel, a természetességgel. A Mannák mentesek a mesterséges illatanyagoktól, állati eredetű összetevőktől. Ez már önmagában garancia a gyengédségre, a gondoskodásra.

És amiről kevesebbet beszélünk, pedig fontos: hogy a szappanokat kézzel csomagoljuk. Ez is egyfajta gyengédség, melyre nagyon büszkék vagyunk, mert jól kifejezi, hogy milyen komolyan gondoljuk a gyengédséget.

Ha Mannával ápolod, tisztítod bőrödet, biztos lehetsz benne, hogy kíméletes vagy hozzá. Ez nem csak ígéret – a filozófiánk is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • Így legyél önmagad legjobb barátja - blog

    Így legyél önmagad legjobb barátja

    Mindannyiunknak kell egy vagy több jóbarát. Olyanok, akikben mindig megbízhatunk, akik meghallgatnak, akik velünk vannak jóban-rosszban. Te is lehetsz a saját legjobb barátod, azt is elárulom, hogyan csináld.

    Megnézem
  • házi fejmasszázs a tiszta fejért! - blog

    Házi fejmasszázs a tiszta fejért!

    Milyen hangulatban indul az új év? Ez csak tőled függ. Vesd be a házi fejmasszázst az egészséges fejbőrért és a tiszta fejért! Évindító gondolatok, egy kicsit másképp…

    Megnézem
  • Új év, új szemráncok nélkül! - blog

    Új év, új szemráncok nélkül!

    Idén meg akarod úszni az újabb szemráncokat, táskákat? Nem lehetetlen, de ehhez nem árt, ha többet tudsz arról, miért is olyan érzékeny a szemkörnyéki bőr.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet