3+1 szuper ellenszer a téli depresszió ellen
3+1 szuper ellenszer a téli depresszió ellen

3+1 szuper ellenszer a téli depresszió ellen



A hideg, csapadékos időben egyre nehezebben kelsz fel és napközben, és egyre rosszabb a kedved? Mutatom a kiutat a motiválatlanságból! Hidd el, elég néhány apróság, hogy legyőzd a téli depressziót.

Először is, fontos tudnod, hogy a „téli depresszió” nem egy betegség, hanem egy általános hangulatváltozás, amely az évnek ebben az időszakában teljesen természetes, és nagyon sokakat érint. Tünetei igen különbözőek lehetnek: fáradékonyság, levertség, motiválatlanság, negatív gondolatok, túlérzékenység, idegesség, ingerlékenység, szomorúság, lelassultság.

Szerencsére a téli depresszió ellen számos hatásos „eszköz” van, próbáld ki őket, és meglátod, a sötétség és a hideg ellenére sikerül majd visszanyerned életenergiádat.

Boldogsághormonok

A „boldogság hormon” kifejezést biztosan sokat hallottad már. Valójában az endorfinról van szó, egy fehérje jellegű anyagról, amit a szervezeted termel a fájdalom csökkentése, és az örömérzet növelése érdekében. Van néhány „boldogságot okozó” étel, melyben megtalálható, ezekből elég néhány falat a borongós napokon, és máris jobb kedved lesz. A csokoládé legendásan magas boldogsághormon-tartalommal bír. Különösen a fekete csokit ajánlom, mert alacsony a cukortartalma, viszont nagy arányban tartalmaz kakaót, mely gazdag ásványi anyagokban és antioxidánsokban is. A csoki hatására megváltozik a szervezetben a zsír és a szénhidrát aránya, ami befolyásolja a boldogsághormonok termelését. Mivel ez a hormon felelős az ellazulásért, nem csoda, hogy ha tartósan nagy stressz alá kerülsz, akkor csokoládét kívánsz. Természetesen nem csak az édességek dobhatják fel az endorfinszintedet. Az élesztős ételek és a chilit tartalmazó csípős ételek is hasonló hatással bírnak.

Aktivitás

Tudom, hogy amikor elér a téli depresszió, semmire nem vágysz jobban, mint betakarózni, és egész nap a paplan alatt pihenve tévét nézni. Hidd el, hogy habár pillanatnyilag lehet, hogy ez tűnik a könnyebb megoldásnak, egy semmittevéssel töltött nap valójában csak még mélyebbre visz a letargiában. Alkalmazd a NASA-nál bevett aktivitási rituálét: számolj vissza 5-től nulláig, majd kelj fel és „lődd ki magad”. Öltözz fel melegen, vigyél magaddal egy termosz forró teát, és irány a természet. Ha már az első lépést megtetted, a nehezén túl vagy. Észre fogod venni, hogy egy nagy séta, vagy egy kellemes edzés teljesen feldob, és megváltoztatja a hozzáállásodat. Utána ráadásul ott van a kellemes érzés, hogy tettél valamit nemcsak a lelki, de a fizikai egészségedért is.

Kényeztető bőrápolás

Amikor elér a téli depresszió, különösen fontos, hogy jól és kíméletesen bánj magaddal. Szánj egy kis időt az otthoni wellnessezésre, meglátod, a kencék bársonyosan kellemes érintése minden rosszkedvedet elűzi. Kezdd egy kényelmes forró fürdővel. Használd a Manna Édes-fűszeres fürdőgolyót szőlőmagolajjal, melynek csodálatos szegfűszegillata és natúr összetevői minden érzékedet felébresztik. Ha selymesen puha bőrre vágysz, a fürdő előtt masszírozd át a testedet a natúr olajokban gazdag Manna kókuszreszelékes, mákos, tengeri sós testradírjával, mely mennyei kényeztetést nyújt. Végezetül simíts a bőrödre Manna sheavajas testápoló habkrémet narancs és szegfűszeg illattal, hogy a varázslatos testápolás öröme testedet-lelkedet átjárja.

+1 Mesés illatok

A rossz hangulat ellen az illatokkal is nagyon sokat tehetsz. Egy-egy kellemes aroma szép emlékeket, képeket és érzelmeket idézhet fel, ezek pedig tökéletesen gyógyítják a téli depressziót. Csepegtess ultrahangos vagy mécseses párologtatóba 3 csepp levendula, és 1 csepp Manna teafa illóolajat. A friss, üde illat azonnal jó kedvre derít majd. Ha édesebb illatra vágysz, használd a Manna 100%-os natúr Édesnarancs illóolajat és kortyolj el egy csésze zöldteát.

Ne feledd, a téli depresszió ellen a természet kincseinek segítségével veheted fel a leghatékonyabban a harcot. Ápolnak, kényeztetnek és megadják neked azt a jó érzést, mely mindennapjaidat teljessé teszi. Vizslát, téli depresszió!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet