3+1 összetevő, amiket sosem fogunk felhasználni a Mannákhoz
3+1 összetevő, amiket sosem fogunk felhasználni a mannákhoz

3+1 összetevő, amiket sosem fogunk felhasználni a MannákhozNatúr kozmetikumokat gyártunk, mert fontos számunkra a természet, és a természetes szépség. Éppen ezért több olyan dolog is van, amit soha nem fogunk használni a Mannák alapanyagaként. Mik ezek? Íme, a lista!

Természetesen a Mannák esetében tiltólistás minden szintetikus összetevő, de ezek mellett vannak „természetes” alapanyagok is, amelyeket elvi és környezettudatos okok miatt nem használunk. A sor sajnos szinte végtelen, én azonban most kiemeltem négyet közülük. Ezek azok az alapanyagok, amelyeket messzire elkerülünk, mert nem tudnánk jó lelkiismerettel használni őket. Ígérhetem, hogy ezek az összetevők soha nem fognak bekerülni a Mannákba, így kedvenceid mindig tisztán és natúran érkeznek hozzád!

1. Avokádó

A mexikói konyha kedvelt alapanyaga meghódította a nyugati világot, és ennek sajnos az őserdők és a helyi lakosok látják kárát. A növekvő kereslet miatt Mexikóban egyre nagyobb erdős területeket vágnak tarra, hogy avokádócserjékkel ültessék be az ősi fenyvesek helyét. Az avokádófáknak viszont kétszer annyi vízre van szükségük, mint a fenyőerdőknek, és az őserdők eltűnésével számos állatfaj sodródhat a kihalás szélére. A helyzetet tovább rontja, hogy az óriási avokádóültetvények hatalmas vízigénye már a helyi lakosok ivóvízellátást is veszélyezteti, ráadásul az üzlet többnyire nem a termelőket, hanem a drogbárókat gazdagítja. Szomorú tény, de sajnos jelen pillanatban szinte lehetetlen leellenőrizni, hogy a boltokba került avokádó mennyire etikus forrásból származik. Mindezek miatt az avokádó tiltólistás összetevő nálunk, és nem kerülhet a Mannákba.

2. Tej

A Mannánál elkötelezettek vagyunk az állatvédelem iránt, és ez nem csupán azt jelenti, hogy egyetlen termékünket, illetve alapanyagunkat sem vetettük alá állatkísérleteknek. Eggyel tovább léptünk, és büszkén jelentem, hogy a webáruházban immár csakis vegán Mannákat találsz! Minden állati eredetű dolgot kizártunk termékeinkből, mert nem tartjuk etikusnak, hogy állatokból származó alapanyagokkal érintkezzen a bőrünk. Elkötelezettek vagyunk az állatok jóléte iránt, és ha a Manna vegánná válásával ehhez hozzájárulhatunk, akkor már megérte!

3. Pálmaolaj

A pálmaolaj-mentesség nálunk alapelv. Olyannyira, hogy a Palmoil Free kis logót ott találod minden Manna csomagolásán. Miért? A pálmaolaj napjainkban egy olyan univerzális alapanyaggá vált mind az élelmiszer, mind az üzemanyag és a kozmetikai iparban, hogy a termelésével járó környezetromboló hatás elképesztő méreteket öltött. Az olajpálma-ültetvények terjeszkedése felborította a kényes ökológiai egyensúlyt, és számos faj, így az orángutánok, az ázsiai tigris és az elefánt léte is veszélybe került. Biztosan te is láttad az esőerdők helyére ültetett „pálmasivatagokból” menekülő, a végkimerülésig kiéhezett, haldokló állatokról készült rettenetesen szomorú képeket. Mi ehhez nem fogunk hozzájárulni, és minden erőnkkel harcolunk a pálmaolaj használata ellen.

4. Szintetikus illatok

Hiszem, hogy a természet a legjobb parfümőr, és nincs szükség arra, hogy különböző szintetikus vegyi anyagokkal próbáljuk leutánozni azt, amit a természetben amúgy is megtalálunk. Éppen ezért amikor beleszippantasz egy Mannába, natúr, tiszta illatokat érzel. Simogató levendulát, friss teafát, nyugtató kamillát, és még sok más gyógynövényt, melyeket főként természetes olajokból nyerünk ki. Ez így is marad, hiszen a Mannákban csak natúr összetevőket, és ezáltal természetes illatözönt találsz.Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet