3 ősi alapanyag, amit a Mannákban is megtalálsz!
3 ősi alapanyag, amit a mannákban is megtalálsz!

3 ősi alapanyag, amit a Mannákban is megtalálsz!



A gyógynövények ősidőktől fogva fontos szerepet töltöttek be az emberek életében. A sámánok és füvesasszonyok varázslatos erőt tulajdonítottak ezeknek a növényeknek és testi-lelki gyógyításra használták őket. Ebből az ősi tudásból merítünk mi is a Mannánál, amikor a gyógynövények legtisztább kivonatait használjuk termékeinkben.

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a gyógynövényeket már az első civilizációk is nagy becsben tartották. Az egyik legrégebbi említést az ókori Babilon ékírásos agyagtábláin találhatunk róluk, az ókori Egyiptomban pedig már gyógyszerként alkalmazták a természet kincseit. Igazán magas fokra azonban a kínai orvoslás emelte a herbáliák használatát, az ő filozófiájuk szerint a betegségek okai a jin és a jang harmóniájának felbomlására vezethetők vissza, a gyógynövények pedig ezt az egyensúlyt képesek visszaállítani.

A 21. században jelenleg a gyógynövény-felhasználás reneszánszát éljük. Ennek oka egyszerű: vágyunk a természetes gyógymódokra, hogy ezzel ellensúlyozzuk a minket érő környezeti és életmódbeli ártalmakat.

Most pedig nézzük az ősi alapanyagok közül a 3 legnépszerűbbet, melyeket a Mannákban is megtalálsz! Visszanyúltunk a legősibb hagyományokhoz, hogy a lehető legjobbat adjuk neked és bőrödnek! Hiszünk benne, hogy sokat tanulhatunk a régi tradíciókból.

Teafa

A világ egyik legelterjedtebb és legkedveltebb gyógynövénye a teafa. A belőle készült olaj antibakteriális és vírusölő hatását a népi gyógyászat évszázadok óta ismeri. Használatát ajánlom, ha szereted a klasszikus „tisztaság illatot”, és gyengéd kényeztetésre vágysz. A Manna 100%-os tisztaságú natúr illóolajat nemcsak a bőrödre, de akár takarításra vagy párologtatásra is használhatod. Természetesen szappanjainknak is alapanyaga lett ez az ősi gyógynövény. Próbáld ki a COCO teafaolajos szappant, ha pedig fürdés után kényeztetnéd bőrödet, ajánlom a Vulkáni kőzeten szűrt sheavajat levendula és teafa illóolajjal.

Citromfű

A másik ősi gyógynövény a citromfű, mely erős stresszoldó és enyhe nyugtató hatással rendelkezik. Mennyei illata szinte elrepít a Távol-Keletre és egzotikus, frissítő érzetet kelt. A citromfű minden érzékedre hat, illata felemelő, selymes. A hagyomány szerint enyhíti a depressziót és a lehangoltságot, és felüdíti az elmét. Ezzel a különlegességgel dúsítottuk egyik legnépszerűbb szappanunkat, az Aloe vera – citromfű szappant. A nagyszerű gyógynövényt egyébként belsőleg is használják, számos citromfüves zöld curry vegán ázsiai recept van, mely autentikus ízekkel ajándékoz meg.

Levendula

A harmadik, és egyben a legkedveltebb gyógynövény a levendula. Használata egyet jelent a nyugalom és a harmónia megtapasztalásával. Szárítva tökéletes illatosító és rovarűző, illóolaj formájában pedig szinte végtelen a felhasználási módja: fürdővízbe teheted, vagy olajokba csepegtetve bőrödre is felviheted. A levenduláért mindenki rajong, így rengeteg Manna terméket varázsoltunk el vele: próbáld ki a Vulkáni kőzeten szűrt sheavajat levendula és teafa illóolajjal, a COCO levendula folyékony szappant, vagy a Friss fuvallat krémdeót.

Tudtad, hogy egyébként maga a tea is gyógyfűnek számít? „Felfedezése” egy kínai császárhoz fűződik, aki a legenda szerint úgy ismerte meg a növényt, hogy a csészéjében lévő forró vízbe a szél egy tealevelet fújt. A tea kényeztetésével két Manna arcpakolásban is találkozhatsz: Arcpakolás zsíros bőrre zöld teával és Alginit pakolás fehér teával.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet